Stránky

pátek 23. srpna 2013

Cookies s burákovým máslem



Burákovému máslu s jeho typickou sladko-slanou chutí příliš neholduji. Neumím si ho vychutnat jen tak samotné. Jakmile je ale zapracováno do sladkých pokrmů, stává se z něho pochoutka, na kterou nedám dopustit. Stejné je to i v případě křupavých burákových cookies. Inspiraci jsem nalezla zde.

Cookies s burákovým máslem


Ingredience
  • 110 g burákového/arašídového másla 
  • 110 g změklého másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 60 g krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 190 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli

Postup
Máslo ručním šlehačem prošleháme s cukrem. Poté vmícháme vejce a extrakt. Po částech zapracujeme mouku smíchanou se sodou a solí. 

Nabereme vždy zarovnanou čajovou lžičku těsta a ručně modelujeme kuličky. Skládáme je v dostatečně velkých rozestupech na plech vyložený pečícím papírem. Pomoučenou vidličkou každou kuličku do kříže lehce zmáčkneme a vytvoříme tak malé placičky se čtverečkovaným vzorem. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150°C) asi 10 - 12 minut. Necháme vychladnout.

Tato dávka surovin mi vyšla na 92 drobných cookies.

Tip
Zkuste místo hladkého burákového másla použít variantu s kousky arašídů. V tomto receptu se mi velmi osvědčila.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...