Stránky

pátek 4. října 2013

Čokoládovo - jahodové cupcakes


Na úterní holčičí párty nesměly chybět jahody, čokoláda a pro ty dospělejší růžové víno. Už se těším na další akci plnou (nejen) dětského křiku a zpěvu :) Inspiraci na cupcakes jsem objevila na Kitchen Simplicity.

Čokoládovo - jahodové cupcakes


Ingredience
Čokoládové těsto
  • 55 g najemno nakrájené hořké čokolády
  • 20 g kakaa holandského typu
  • 2 lžíce změklého másla
  • 100 ml horké vody
  • 130 g zakysané smetany (použila jsem 15%)
  • 125 ml podmáslí
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g hladké mouky
  • 55 g krupicového cukru
  • 55 g třtinového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
Jahodový krém
  • 160 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru (příp. méně, dle chuti a sladkosti džemu)
  • 140 g jahodového džemu
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup
Do větší mísy vložíme čokoládu, kakao a máslo. Vše zalijeme horkou vodou. Necháme chvíli čokoládu rozpustit a poté vše promícháme. Přidáme zakysanou smetanu, podmáslí, vejce a extrakt. Vše prošleháme ručním šlehačem. Po částech zapracujeme mouku smíchanou s cukrem, sodou a solí. Směs vymícháme dohladka.

Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a do každého vlijeme těsto (asi do 2/3 košíčku). Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150°C) asi 20 minut. Necháme vychladnout.

Na krém prošleháme máslo s cukrem, přidáme džem a extrakt. Šleháme, dokud se ingredience zcela nespojí. Před podáváním naplníme krémem cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a nastříkáme jej na vychladlé cupcakes (pokud nám příliš vyběhly, seřízneme je, abychom dostali rovnou základnu pro krémovou čepičku).

Ingredience mi vystačily na 18 ks cupcakes.

Tip
Jestliže máme po ruce čerstvé jahody, nakrájíme je na kousky a ozdobíme jimi špičku cupcakes.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...