Stránky

čtvrtek 7. listopadu 2013

Limetkovo - kokosové řezy


Jelikož jistí lidé v mém okolí příliš neholdují čokoládovým dezertům (nikdy nepochopím!), rozhodla jsem se je tentokrát nalákat na úžasný kyselkavý řez. Limetky jsem zkombinovala s kokosem, který jsem přidala i do těsta. Výsledkem je osvěžující dobrota, kterou musím brzy zopakovat.

Limetkovo - kokosové řezy


Ingredience
Těsto
  • 135 g změklého másla 
  • 55 g moučkového cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 30 g jemně strouhaného kokosu 
  • špetka soli
Náplň
  • 4 vejce
  • 200 g krystalového cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 100 ml vymačkané šťávy z limetek (cca 3 ks)
  • 1 lžíce jemně strouhané limetkové kůry
Dokončení
  • strouhaný kokos na posypání

    Postup
    Změklé máslo ručním šlehačem prošleháme s cukrem. Po částech přidáváme mouku smíchanou s kokosem a solí. Zpracujeme měkké těsto, ze kterého ručně vytvoříme bochánek, zabalíme do potravinové fólie a na 30 minut uložíme do lednice.

    Zapékací formu (použila jsem rozměr 30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem na dno i po stranách (díky papíru upečený řez snadno vyjmeme z formy). Těsto vložíme do formy, dlaněmi ho rovnoměrně upěchujeme na dno a na několika místech propíchneme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 15 minut. 

    Všechny ingredience na náplň ručním šlehačem při nízkých otáčkách důkladně prošleháme. Náplň je velmi tekutá, ale při pečení opravdu ztuhne. Nalijeme ji na předpečený korpus a pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 20 minut.

    Řezy necháme vychladnout, jejich povrch rovnoměrně posypeme kokosem a poté je dáme do lednice odležet nejlépe přes noc. 


    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...