Stránky

středa 23. července 2014

Rybízový crumble


Spousta ovoce a křupavá drobenka. Jednoduchý, barevný a výborný dezert - to je crumble (krambl). Vycházela jsem z tohoto receptu.


Rybízový crumble


Ingredience
Ovocná část
  • 450 g červeného rybízu
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
Drobenka
  • 100 g studeného másla nakrájeného na kostičky
  • 120 g hladké mouky
  • 70 g třtinového cukru
  • 40 g ovesných vloček
  • 1/2 lžičky soli

    Postup
    Rybíz promícháme s oběma cukry, škrobem a kardamomem. Ochuceným rybízem naplníme ohnivzdorné mističky.  

    Smícháme máslo, mouku, cukr, vločky a sůl. Ručně vypracujeme drobenku, kterou poté ledabyle poklademe na povrch rybízu. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 35 minut, až drobenka získá zlatavou barvu.

    Tato dávka surovin mi vyšla na 10 malých porcí. Crumble doporučuji podávat teplý.


    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...