Stránky

čtvrtek 5. února 2015

Kakaové sušenky s pomerančovým nádechem a marcipánem


Knoflíkové veselé sušenky, kterými jsme si zpříjemnili dnešní pracovní den :)

Kakaové sušenky s pomerančovým nádechem a marcipánem


Ingredience
  • 130 g hladké mouky
  • 20 g kakaa holandského typu
  • 40 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 90 g másla nakrájeného na kostičky
  • 1 žloutek
  • 1 a 1/2 lžičky pomerančového extraktu (používám Pure Orange Extract od Nielsen-Massey) 
    Zdobení
    • mandlový marcipán
    • kukuřičný škrob na podsypání
    • potravinářské barvy (používám gelové barvy Wilton)

    Postup
    Mouku spolu s kakaem, cukrem a solí promícháme. Přidáme máslo, žloutek a pomerančový extrakt. Ručně vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.

    Těsto rozválíme na výšku 0,5 cm a vykrajujeme sušenky libovolného tvaru (v případě potřeby podsypeme hladkou moukou). Sušenky naskládáme na plech vymazaný máslem. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 8 minut (hlídáme, rychle se mohou připálit). Necháme vychladnout.

    Marcipán obarvíme zvolenou barvou a můžeme modelovat ozdoby. Pokud se marcipán lepí, podsypeme ho škrobem. Jako lepidlo pro marcipánové ozdoby použijeme trochu vody s několika kapkami pomerančového extraktu, nebo pomerančovou šťávu a marcipán před nanesením na sušenku lehce navlhčíme.

    Suroviny mi vystačily na 25 ks sušenek o průměru 5 cm.


    4 komentáře:

    1. Úžastné recepty, ani neviem, ktorým mám začať skôr... Aj ja milujem pečenie.
      Krásny večer,
      Aďka

      OdpovědětVymazat

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...