Stránky

neděle 8. března 2015

Cukrářské piškoty


Příprava domácích cukrářských piškotů je překvapivě jednoduchá a rychlá. Už několikrát jsem je upekla a chystala se pokračovat ve výrobě tiramisu, ale piškoty jsou tak lahodné, že se samy rozplynou na jazyku a mascarpone v lednici zapláče. Tentokrát jsem ale krabici s piškoty důkladně schovala (sama před sebou) a snad i na tiramisu přijde řada. Nicméně, kdyby to náhodou zase nedopadlo, tak zveřejňuji aspoň postup na piškoty :) Použila jsem tento recept.

Cukrářské piškoty 


Ingredience
  • 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
  • špetka soli
  • 75 g krupicového cukru 
  • 90 g hladké mouky
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 50 g moučkového cukru (doporučuji ochutit vanilkou)

Postup
Bílky se špetkou soli začneme šlehat, po chvíli přisypeme krupicový cukr a šleháme na nejvyšší rychlost do pevného, lesklého sněhu. Žloutky promícháme vidličkou a zlehka pomocí gumové stěrky vmícháme do sněhu. Mouku prosejeme spolu se škrobem a přidáme do těsta. Mícháme velmi opatrně, dokud se všechny ingredience nespojí.

Cukrářský sáček s větší kulatou špičkou naplníme těstem. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme piškoty. Jejich povrch posypeme polovinou moučkového cukru, počkáme 5 minut, po nichž se část cukru vstřebá do těsta a posypeme je druhou polovinou cukru.

Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) 10 min. Necháme vychladnout. Množství těsta vychází na 2 velké plechy piškotů. 


Cukrářské piškoty jsem zkoušela upéct i v mini verzi na mlsání ke kávě a byly vynikající. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...